Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дії при пожежі в громадському транспорті

Дата: 13.09.2024 08:16
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Пожежа в громадському транспорті

Пожежна безпека в транспорті – це ключовий аспект дорожньої та громадської безпеки, який завжди має бути на увазі водіїв, пасажирів і власників транспортних засобів.


Основні ризики та причини пожеж в транспорті:

  • Електричні системи: несправності в електричних системах транспорту можуть викликати коротке замикання, що призведе до загоряння.
  • Паливні системи: витік пального, паливний бак, а також проблеми з системами пожежогасіння в дизельних двигунах можуть створити серйозну загрозу.
  • Технічний стан транспорту: потреба в регулярному обслуговуванні і відповідному стані автомобіля чи громадського транспорту є важливим чинником у попередженні пожеж.
  • Людський фактор: недбале використання пального, куріння в автомобілі чи громадському транспорті, недотримання правил безпеки можуть викликати пожежу.

Пожежний інвентар

Пожежний інвентар може допомогти у забезпеченні безпеки в автомобілях: Однією з перших речей, які варто мати в автомобілі, є вогнегасник. Він може бути різних типів, включаючи портативні та автоматичні.

Автоматичні системи пожежогасіння

Деякі висококласні автомобілі вже оснащені автоматичними системами пожежогасіння, які реагують на пожежу в моторному відсіку та інших небезпечних зонах.

Вогнетривкі матеріали в автомобільних конструкціях

Сучасні автомобілі включають вогнетривкі матеріали у своїй конструкції, що допомагає у зменшенні ризику пожежі та в її подальшому поширенні.

Що робити, якщо виникло загоряння автобусу або маршрутного таксі:

  1. Негайно повідомте про пожежу водію, не забувайте, що його увага звернена головним чином на дорогу.
  2. По можливості самі спробуйте загасити вогонь за допомогою вогнегасника, що знаходиться в салоні або у водія.
  3. Відкрийте двері кнопкою аварійного відкривання дверей. Якщо це не вдається, а салон наповнюється димом, відкрийте вікна, як аварійні виходи по інструкції (наприклад, за допомогою спеціального вбудованого шнура).
  4. У будь-якому транспорті є матеріали, що виділяють при горінні отруйні гази, (достатньо декількох вдихів, щоб знепритомніти), тому залишайте салон швидко, закриваючи рот і ніс хусткою або рукавом.
  5. Надайте допомогу постраждалим.
  6. По телефону повідомте про пожежу за номером 101.

Виконання вищезазначених правил та заходів безпеки дасть можливість зберегти Ваше життя та здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь