Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'ятка населенню: Засоби побутової хімії - джерела небезпеки

Дата: 31.08.2024 14:24
Кількість переглядів: 138

 

Фото без опису

Засоби побутової хімії-джерела небезпеки

      Більшість сучасних побутових предметів можуть виділяти забруднювачі повітря. Деякі з них виділяють по кілька забруднювачів, а використання інших може мати прямий шкідливий вплив, який посилюється невеликими об'ємами сучасних квартир, особливо, коли вони погано вентилюються, а також при порушенні правил поводження з побутовими предметами.

     В побуті ми широко використовуємо різноманітні засоби побутової хімії, які значно полегшують домашню роботу, разом з тим вони можуть становити потенційну небезпеку для нашого здоров'я.

"Побутова хімія"  - це всі хімічні речовини, які застосовує людина у побуті. До них відносяться:

- миючі та дезінфікуючі засоби;

- отрутохімікати;

- косметичні засоби;

- лікарські засоби.

Правила безпечного користування

•         всі засоби побутової хімії, навіть звичайний пральний порошок чи сода, повинні зберігатись таким чином, щоб до них не могли дістатися діти. Ці засоби необхідно обов'язково зберігати окремо від будь-яких харчових продуктів;

•         всі хімічні речовини, що зберігаються в будинку чи квартирі повинні бути у відповідних ємкостях з чіткими написами. Не варто зберігати в квартирі невідомі хімічні речовини, або такі, у яких вийшов термін використання. Засоби, що містять в значних кількостях агресивні хімічні речовини (кислоти, луги тощо) повинні щільно закриватися і мати етикетку. При роботі з ними потрібно надягати гумові рукавички, захисні окуляри, халати, а після закінчення роботи необхідно добре вимити теплою водою з милом і рукавички, і руки;

•         засоби, небезпечні в пожежному відношенні (бензин, ацетон, гас, деякі засоби для виведення плям та ін.) повинні стояти в щільно закритих ємкостях, бажано в таких, що не б'ються, подалі від джерел тепла та вогню.

       Нещодавні дослідження виявили: регулярне використання засобів побутової хімії негативно впливає на здоров'я легень, яке можна порівняти зі щоденним викурюванням пачки цигарок. Хімічні речовини подразнюють тендітні слизові оболонки, що вистилають легені. Це призводить до пошкодження та деформації дихальних шляхів.

ВИСНОВОК. У разі порушення правил використання засобів побутової хімії вони стають небезпечними для здоров’я. Слід додержуватися правил їх безпечного зберігання і використання.

Фото без опису

 

Майстер виробничого навчання

Навчально-консультаційного пункту

у м. Кам’янському                                                                 Юлія Зарицька


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь