Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запуск бета-версії платформи “Пульс”

Дата: 27.08.2024 15:45
Кількість переглядів: 97

Мінекономіки анонсувало запуск бета-версії платформи Пульс

Мінекономіки анонсувало запуск бета-версії платформи “Пульс” для збору зворотного зв’язку від бізнесу.

“Пульс” - онлайн платформа для збору відгуків від бізнесу про взаємодію з державою. Мета платформи - створити єдиний цифровий інструмент для прозорих відносин між державою та бізнесом, що дозволить підвищити якість державних послуг. Тепер кожен підприємець може оцінити державні послуги. На етапі бета-тестування доступні для оцінювання 22 державні органи, і їх кількість поступово збільшуватиметься.

“Завдяки цьому інструменту можна буде побачити об’єктивну картину якості держпослуг і швидше реагувати на проблеми підприємців. Якщо підприємець звернувся до податкової, ЦНАП чи інших органів і не задоволений якістю послуг, він може залишити відгук на Пульсі. Заявка буде оброблена, і підприємець отримає відповідь в онлайн-кабінеті. Також можна залишити позитивний відгук, щоб відзначити успішні практики. Відгуки від бізнесу будуть проаналізовані, і на їх основі буде сформовано Індекс задоволеності підприємців.

У планах інтегрувати “Пульс” до більшості державних послуг для можливості миттєвої оцінки більшості державних сервісів,” – зазначила Перша віцепрем'єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Платформа складатиметься з трьох компонентів:

1. Дашборд – інформаційна панель для прийняття управлінських рішень з ключовими показниками, яка дозволить швидко оцінити стан задоволеності державними послугами в зручному для аналізу форматі. Дашборди з оцінками від бізнесу та динамікою звернень будуть публічними.

2. Інформаційне вікно – для надання відгуку підприємці можуть залишити відгук про взаємодію з державними органами та повідомити про проблему, якщо вона виникла. Для цього потрібно авторизуватися будь-яким зручним способом — електронним підписом, через банк ID або Дія.Підпис.

Після авторизації підприємцю запропонують заповнити одну з двох форм для оцінювання державних послуг — коротку або довгу.

Коротка форма - для оцінки базових критеріїв (умови відкриття/закриття бізнесу, відсутність незаконних перевірок, і ще вісім показників) та оцінки державного органу. Ці дані використовуються для узагальнення проблематики та пріоритизації вирішення найвагоміших питань.

Довга форма - дозволяє більш детально поділитися досвідом і вказати, який орган влади або особи перешкоджали підприємницькій діяльності. Ця форма може бути передана до Урядового контактного центру для подальшої обробки або до Ради бізнес-омбудсмена, якщо питання належать до її компетенції.

3. Особистий кабінет – після заповнення форми підприємець зможе відслідковувати статус розгляду заявки в особистому кабінеті – від моменту подання заявки до отримання відповіді від держави. Після отримання відповіді буде можливість оцінити весь процес обробки звернення від 1 до 10.

“Пульс” є частиною політики “Зроблено в Україні”, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. Платформа розроблена Мінекономіки за консультації з фахівцями Ради бізнес-омбудсмена та реалізована за сприяння Мінцифри завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. До реалізації долучені Команда підтримки реформ Мінекономіки та Урядовий контактний центр. Розвиток вектору допомагає задавати Рада бізнесу з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь