Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підтримка патронатних родин Божедарівської громади

Дата: 22.05.2024 15:58
Кількість переглядів: 64

На території Божедарівської селищної ради функціонує  2 патронатні родини, 1 дитячий будинок сімейного типу, 1 прийомна родина та проживають 28 опікунських родин. В них виховуються діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які внаслідок певних чинників залишилися без батьківського піклування.

В більшості випадків такі дітки пережили травмуючу ситацію втрати батьків, зміни місця проживання, оточення. Хтось в опікунській або прийомній родині вже давно, і за підтримки тепер вже близьких людей адаптувався. А хтось лише недавно пережив втрату або залишився без батьківського піклування, має травмуючу соціальну історію, хтось абсолютно не соціалізований внаслідок недбалого ставлення батьків, хтось має затримку в розвитку або педагогічну запущеність, хтось не вміє вибудовувати відносини з оточуючими… Саме для корегування таких станів та особливостей поведінки залучаються профільні спеціалісти – психологи, дефектологи, логопеди.

Величезну допомогу у роботі з такими родинами та дітками нам надає Служба підтримки сімейних форм виховання у Дніпропетровській області, спеціалісти якої відгукуються на наші прохання про допомогу таким родинам. Фахівці проводять заняття як з дітьми, так і з дорослими, що є важливим у вибудові взаємовідносин, адже дорослі, хоч і мають певний досвід та знання, але не завжди готові до соціального досвіду та особливостей життя нововлаштованих дітей (як-от патронатні вихователі, які беруть на себе весь початковий тягар роботи з дітьми, які зростали у родинах, що перебували у складних життєвих обставинах, та про яких не дбали батьки).

Саме завдяки спеціалістам Служби підтримки сімейних форм виховання у Дніпропетровській області, наші діти з таких родин мають можливість  набувати нових навичок, розвивати свої сильні сторони, вчаться вибудовувати доброзичливі стосунки у соціумі, взаємодіяти із суспільством, вчаться жити своїм повноцінним, радісним і кольоровим дитячим життям.       

  Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь