Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАРОДЖЕНІ СЕРЦЕМ

Дата: 14.05.2024 08:40
Кількість переглядів: 63

НАРОДЖЕНІ СЕРЦЕМ

Є така професія – мамою бути…

Все найкраще починається з сім’ї. Саме з родини починається життя кожного з нас, сімейне оточення є найважливішою сходинкою соціалізації людини, джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, найважливішим середовищем розвитку від народження і до смерті.

На жаль, не всі діти виховуються в сім’ях, не всі знають що таке затишок рідного дому, тепло маминих чи бабусиних рук, надійне татове плече - це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові, добра та розуміння. Але, коли дитині неможливо зростати в сім’ях рідних батьків,  альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому, наша держава підтримує сімейні форми виховання: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу, патронатна родина.

На території Божедарівської териоріальної громади наразі функціонує 2 патронатні родини, 1 дитячий будинок сімейного типу, 1 прийомна сім`я. Це родини, які прийняли на виховання діток, що внаслідок певних обставин залишилися без батьків, без їх підтримки та догляду. Саме патронатні вихователі, батьки – вихователі, прийомні батьки та опікуни беруть на себе батьківські обов`язки: створюють належні умови для проживання дітей, займаються їх вихованням, розвивають, піклуються, закладають фундамент майбутньої особистості. Вони дарують тепло, турботу, любов…

Є така професія – мамою бути…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь