Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАРОДЖЕНІ СЕРЦЕМ

Дата: 14.05.2024 08:40
Кількість переглядів: 92

НАРОДЖЕНІ СЕРЦЕМ

Є така професія – мамою бути…

Все найкраще починається з сім’ї. Саме з родини починається життя кожного з нас, сімейне оточення є найважливішою сходинкою соціалізації людини, джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, найважливішим середовищем розвитку від народження і до смерті.

На жаль, не всі діти виховуються в сім’ях, не всі знають що таке затишок рідного дому, тепло маминих чи бабусиних рук, надійне татове плече - це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові, добра та розуміння. Але, коли дитині неможливо зростати в сім’ях рідних батьків,  альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому, наша держава підтримує сімейні форми виховання: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу, патронатна родина.

На території Божедарівської териоріальної громади наразі функціонує 2 патронатні родини, 1 дитячий будинок сімейного типу, 1 прийомна сім`я. Це родини, які прийняли на виховання діток, що внаслідок певних обставин залишилися без батьків, без їх підтримки та догляду. Саме патронатні вихователі, батьки – вихователі, прийомні батьки та опікуни беруть на себе батьківські обов`язки: створюють належні умови для проживання дітей, займаються їх вихованням, розвивають, піклуються, закладають фундамент майбутньої особистості. Вони дарують тепло, турботу, любов…

Є така професія – мамою бути…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь