Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома операторів ринку!!!!!

Дата: 12.04.2024 09:23
Кількість переглядів: 27

До відома операторів ринку: в Кам’янському районі проводиться моніторинговий збір інформації щодо наявності державної реєстрації потужності операторів ринку.

Кам’янське районне управління ГУ ДПСС доводить до відома операторів ринку які здійснюють господарську діяльність з обігу та виготовлення харчових продуктів: в квітні 2024 року Держпродспоживслужбою з метою дотримання вимог чинного законодавства про харчові продукти проводиться моніторинговий збір інформації (з виходом фахівців служби до магазинів, павільйонів, торгових точок тощо), щодо державної реєстрації операторів ринку.

Предмет збору інформації:

  • наявність рішення про державну реєстрацію потужності відповідно до підпункту 4 пункту 2 статті 20 статті 25 ЗУ № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Оператор ринку повинен зареєструвати свою потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів не пізніше ніж за 10 днів до початку роботи, зокрема транспортні засоби. Підтвердженням реєстрації є - Рішення про державну реєстрацію потужності та наявність оператора ринку в відповідному державному реєстрі на сайті Держпродспоживслужби. Заява на державну реєстрацію подається до територіальних управлінь Держпродспоживслужби (Рішення видається безоплатно!).

  • наявність експлуатаційного дозволу відповідно до статті 23 ЗУ № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Якщо оператори ринку провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, повинні отримати експлуатаційний дозвіл на цех/склад, який видається територіальним органом компетентного органу на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Заява на отримання експлуатаційного дозволу подається через ЦНАП м. Дніпро. (експлуатаційний дозвіл вдається на оплатній основі!).

Потужності на яких здійснюється розбирання та обвалювання м’яса відповідно до пункту 4 статті 29 ЗУ № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» повинні забезпечити наявність присутності державного ветеринарного інспектора або помічника державного ветеринарного інспектора на потужності під час проведення вищезазначених маніпуляцій для гарантування безпечності м’яса.

За недотримання вищезазначених вимог законодавства передбачена адміністративна відповідальність в вигляді штрафу.

Наразі моніторинговий збір інформації проводиться з метою роз’яснювальної роботи тому адміністративні стягнення накладатися не будуть.

Якщо ви не зареєстрували відповідно до вимого чинного законодавства свою потужність зробіть це в найкоротший термін, для довідки звертатися до Кам’янсього районного управління ГУ ДПСС в Дніпропетровській області.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь