Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба зайнятості надає практичні поради всім, хто планує найближчим часом підготувати свій бізнес-проєкт за державною програмою «єРобота».

Дата: 16.02.2024 14:49
Кількість переглядів: 80

Служба зайнятості надає практичні поради всім, хто планує найближчим часом підготувати свій бізнес-проєкт за державною програмою «єРобота».

 Порада перша
Перший крок – це наявність ідеї та чіткого розуміння її втілення. Але перед тим, як складати бізнес-план, доречно уважно вивчити Порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу та зіставити свої бізнес-бажання з можливістю отримання коштів для їх реалізації. Якщо вони співпадають, можна подавати заяву та бізнес-план.

 Порада друга
Незважаючи на величезну кількість бізнес-планів, доступних усім користувачам мережі, для отримання гранту необхідно використовувати форму, затверджену Міністерством економіки України.

 Порада третя
В описовій частині бізнес-плану має бути прописана сума гранту, а не сума проєкту. Далі – чітка структура всіх витрат і надходжень на період гранту, а це 12 кварталів, тобто 36 місяців. У разі, коли планується залучати власні надходження, їх потрібно прописати не тільки в заяві, а й в бізнес-плані. Ці суми повинні збігатися.

 Порада четверта
Отримувач гранту має витратити кошти упродовж перших шести місяців (двох кварталів) з моменту підписання угоди, інакше вони анулюються. У плані надходжень та витрат мають бути відображені ті статті витрат, на які спрямовуються кошти гранту.

 Порада п’ята
Обов'язковою умовою є створення робочих місць та працевлаштування нових працівників в кількості, що залежить від суми гранту.
Сума податків розраховується з фонду заробітної плати. Оплата праці найманим робітникам не може бути нижчою за мінімальну.

Детальніше за посиланням - https://shorturl.at/ciFQ9

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь