Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Африканська чума свиней на території Кіровоградській області

Дата: 11.09.2023 08:12
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

    Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області повідомляє що згідно з офіційним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, на приватному підприємстві «Андвікс» в селі Подорожнє Великоандрусівської громади Кіровоградської області виявили африканську чуму свиней.

     ДНК вірусу АЧС виявлений за результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Кіровоградської регіональної державної лабораторії.

     На території підприємства тимчасово запроваджено карантин (40 діб) щодо африканської чуми свиней, а також вживаються організаційні заходи з ліквідації та недопущення поширення вірусу африканської чуми свиней, близько 500 голів тварин буде знищено.

      Великоандрусівська сільська рада доводить до відома населення, що питання про вилучення худоби у населення наразі не стоїть. Під наглядом знаходиться лише карантинна захистна зона 3км, якою, на даний час, є лише територія підприємства.

      З метою недопущення занесення збудника АЧС на територію Кам’янського району  обмежується ввезення:

  • домашніх свиней та диких кабанів;
  • генетичного матеріалу, продуктів від них;
  • сирого м’яса та всіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней і диких кабанів, які не піддавались обробленню, що гарантує знешкодження вірусу АЧС;
  • продуктів тваринного походження (із свиней), призначених для годівлі тварин або для використання у сільськогосподарських та промислових цілях, у фармацевтичних або хірургічних цілях, патологічного матеріалу і біологічних продуктів (із свиней).

     У разі підозри захворювання тварин на АЧС терміново звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини та повідомляйте Кам’янське районне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном: 050-050-6965.

 

 

 

                                                                   Цивільний захист СТГ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь