Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДОПОМОГА ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ

Дата: 23.02.2023 16:55
Кількість переглядів: 554

ДОПОМОГА ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ

В РОЗМІРІ  16000 грн.

Прийом заявок уже розпочався.

Фото без опису

У Міністерстві у справах ветеранів України повідомили про старт спільного з Червоним Хрестом України проекту для підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І чи ІІ групи внаслідок війни.

У ньому можуть взяти участь громадяни України, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи, та відомості про яких внесено до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть проводитись протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заяву на отримання коштів

Важливо! Перед тим, як подавати заявку, переконайтеся, що у вас є електронний підпис.

  • Зайдіть на сторінку сайту www.eveteran.gov.ua.
  • Для початку перейдіть на посилання "Надання підтримки особам з інвалідністю в результаті війни".
  • Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, заснованого на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  • Перевірте своє прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та вкажіть свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
  • Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву.
  • Перед надсиланням заяви повторно перевірте свої дані та погодьтеся на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  • Заява буде направлена ​​до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І чи ІІ групи заявника у Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на зазначений у заяві банківський рахунок.

Повідомлення про нарахування чи відмову не надсилатиметься заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Тому, у разі неотримання виплати у зазначений термін, дзвоніть до Мінветеранів за номером: +380636889596 (Тарифікація на вихідні дзвінки відбувається згідно з умовами вашого тарифного плану).

Подання заявки на отримання грошової допомоги – безкоштовне та заповнюється одержувачем самостійно.

У повідомленні сказано, що проект стартував у тестовому режимі. Після того, як грошову виплату отримають перші 10 тисяч осіб, розпочнеться перевірка якості наданих послуг за міжнародними стандартами та продовжиться реалізація проекту.

Нагадаємо, хто із членів родини ветерана війни має право на пільги після його смерті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь