Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома громадян Божедарівської ОТГ, які безоплатно розмістили внутрішньо-переміщених осіб та подали заяву про отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, які перемістилися у період воєнного стану.

Дата: 24.10.2022 08:55
Кількість переглядів: 404

Уряд Постановою №1094 від 30.09.2022 року вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, відповідно до якої

1. Обмежено перелік осіб, за яких можна отримати компенсацію

Починаючи з жовтня компенсацію можна отримати за розміщення ВПО:

- які перемістилися з Криму чи Севастополя, або переліку громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), який затверджено Наказом № 75 від 25.04.2022 року (зі змінами);

- житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, або щодо якого подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій.

2. Розмір компенсації за розміщення ВПО збільшено вдвічі.

У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

 

У разі наявності у громадянина України вільного жилого приміщення (кімнати), право власності на який підтверджується правовстановлюючими документами, для безоплатного тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, може надати прихисток та подати заяву на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану з Переліку громад, який затверджено Наказом № 75.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь