Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі Божедарівської територіальної громади!

Дата: 29.09.2022 11:11
Кількість переглядів: 324

Шановні жителі Божедарівської територіальної громади!

Одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. Це питання є особливо  гострим саме зараз, коли  кожна сплачена гривня до бюджету країни – це наша зброя у боротьбі з агресором! Адже податковий борг – це не тільки приватна справа окремого платника, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими грошима, які не надійшли до бюджетів та не зможуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків.

Дякуємо  всім, хто не дивлячись на ситуацію в Україні виконує свій конституційний обов’язок та сплачує податки. Саме завдяки зусиллям таких платників податків, підтримується економіка, армія та держава.

Відділом земельних відносин та комунальної власності Божедарівської селищної ради Кам’янського району Дніпропетровської області було проведено аналіз щодо сплати земельного податку та орендної плати з фізичних та юридичних осіб за 2022 рік .

Відтак, своєчасно, дотримуючись вимог законодавств України земельний податок сплачено у такому розрізі:

Болтишський старостинський округ – 222 497 грн;

Катеринопільський старостинський округ – 221 255 грн;

Адамівський старостинський округ – 214 639 грн;

Покровський старостинський округ – 181 004 грн;

Кудашівський старостинський округ – 146 010;

Биківський старостинський округ – 116 652;

смт Божедарівка – 97 706;

Саксаганський старостинський округ – 72 331,

 що становить мінімальну частину від загальної суми надходжень від податків та зборів.

Надзвичайно приємно, що більшість орендарів (фізичних та юридичних осіб) продовжують сплачувати кошти до місцевих бюджетів та тим самим підтримувати місцеве самоврядування, яке переживає складні часи, як і вся країна та бізнес загалом. Адже сплата податку впливає на поліпшення інфраструктури – дитячі садочки, школи, дороги, водопостачання.  Це історія успіху, історія розвитку нашої громади.

Хочеться відзначити таких сільгоспвиробників: ФГ «Зернодар 2017», ТОВ «Агрофірма «ВІКТОРІЯ», СТОВ «Карат плюс», ПП «Аграрій 2007».

Відповідно до закону України «Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-IX, який набрав чинності 15 березня 2022 року, тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, а також за земельні ділянки (земельні частки (паї), визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Шановні мешканці громади, просимо виконувати свій податковий обов’язок та своєчасно сплачувати податок!

 

                                                                 З повагою, Володимир ДЕРКО!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь