Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила організації допомоги у разі руйнування споруд

Дата: 26.07.2022 08:22
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

     Почувши вибух або виявивши, що будівля втрачає стійкість, негайно вимкніть воду, електрику і газ, якнайшвидше залиште приміщення, взявши документи, гроші та предмети першої необхідності. Залишаючи приміщення, спускайтеся сходами, а не ліфтом, бо він будь-якої миті може вийти з ладу.

     Припиняйте паніку, тисняву в дверях при евакуації, зупиняйте тих, хто збирається стрибати з балконів і вікон з поверхів, що вище першого.

     Опинившись на вулиці, не стійте поблизу будівель, а перемістіться на відкритий простір.
Якщо руйнування будівлі сталося, а ви відрізані від шляхів евакуації, то займіть найбезпечніше місце: отвори капітальних внутрішніх стін, кути, утворені капітальними внутрішніми стінами, під балками каркасу.

     Якщо можливо, сховайтеся під стіл — він захистить вас від предметів й уламків, що падають. Якщо з вами діти, прикрийте їх собою. Не панікуйте, зберігайте спокій, підбадьорюйте присутніх.

    Тримайтеся подалі від вікон, електроприладів. Використовуйте телефон тільки для виклику представників органів правопорядку, пожежників, лікарів, рятувальників.

    Не користуйтеся сірниками, запальничками, тому що може бути небезпека витоку газу.
                               

ЯК ДІЯТИ В ЗАВАЛІ


      Правила поведінки в завалі внаслідок руйнування будівлі є такими: дихайте глибоко, не піддавайтеся паніці і не падайте духом, зосередьтесь на найважливішому, намагайтесь вижити за будь-яку ціну, знайте, що допомога прийде обов'язково.

     У разі тілесних ушкоджень, якщо це можливо, надайте собі першу медичну допомогу. Спробуйте пристосуватися до обставин, знайти можливий вихід.

     Постарайтеся визначити, де ви перебуваєте, чи немає поруч інших людей: прислухайтесь, подайте голос у хвилини тиші.

     Пам'ятайте, що людина здатна витримати спрагу і особливо голод протягом тривалого часу, якщо не буде марно витрачати енергію. Пошукайте в кишенях або поруч предмети, які могли б допомогти подати світлові або звукові сигнали (наприклад, мобільний телефон, ліхтарик, дзеркальце, камінь, а також металеві предмети, якими можна постукати по трубі або стіні і тим самим привернути увагу). Якщо єдиним шляхом виходу є вузький лаз — протисніться крізь нього. Для цього необхідно розслабити м'язи і рухатися, притиснувши лікті до тіла. 

Фото без опису

МВН Кам’янських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життє діяльності (ІІ категорії)   Андрій ФЕСЕНКО
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь