Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ З ОБ’ЄДНАНИМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ

Дата: 09.12.2021 09:01
Кількість переглядів: 735

 

З метою наближення соціальних послуг служби зайнятості до мешканців ОТГ, керівниками центрів зайнятості Дніпропетровської області та філій Дніпропетровського ОЦЗ визначені відповідальні особи, які надають послуги з питань працевлаштування та соціального захисту на випадок безробіття у громадах.Фахівці служби зайнятості Дніпропетровщини, на територіях обслуговування яких створені об’єднані територіальні громади, з початку року здійснили 386 виїздів до громад, де надали 7870 послуг 3904 особам, зокрема:

- 2765 інформаційно-консультаційних послуг, у т.ч. щодо умов та порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу, призначення допомоги по безробіттю;

- 952 послуги з пошуку роботи через сайт державної служби зайнятості та інші сайти з пошуку роботи;

- 248 – з резервування часу у фахівців центрів зайнятості та філій через сервіс «Електронна черга»;

- 3905 профорієнтаційних послуг, у т.ч. із застосуванням психодіагностичних методик.

Надання послуг здійснювалось з урахуванням епідемічної ситуації та застосуванням протиепідемічних норм.

Співпраця Дніпропетровської обласної служби зайнятості з ОТГ не обмежується лише наданням послуг їх мешканцям. Постійно відбуваються робочі зустрічі керівників філій ОЦЗ та центрів зайнятості з головами громад, під час яких обговорюються питання щодо інноваційних підходів у роботі Служби, створення нових робочих місць, професійного навчання громадян, здійснення активних дій щодо сприяння підприємницькій ініціативі та самозайнятості населення у громадах, шляхів подолання безробіття у селі, розвитку малого підприємництва у сільській місцевості та сприяння легалізації зайнятості.

Відділ надання соціальних послуг в Криничанському районі Кам’янського міського центру зайнятості активно співпрацює з Криничанською ОТГ, Божедарівська ОТГ та Затишнянською ОТГ у вирішенні питань зайнятості членів громади. У 2021 році за сприяння центру зайнятості  працевлаштовано 957 мешканців Криничанщини, на замовлення роботодавців пройшли підвищення кваліфікації 14 операторів котельні та 181 трактористів.

Громади Криничанщини є надійними партнерами служби зайнятості - спільно вирішуються важливі питання, які стосуються зайнятості мешканців громад. Зокрема, це подолання безробіття на селі, створення нових робочих місць, оформлення легальних трудових відносин, розвиток малого підприємництва в сільській місцевості.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь