Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПІВПРАЦЯ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ З ОБ’ЄДНАНИМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ

Дата: 09.12.2021 09:01
Кількість переглядів: 689

 

З метою наближення соціальних послуг служби зайнятості до мешканців ОТГ, керівниками центрів зайнятості Дніпропетровської області та філій Дніпропетровського ОЦЗ визначені відповідальні особи, які надають послуги з питань працевлаштування та соціального захисту на випадок безробіття у громадах.Фахівці служби зайнятості Дніпропетровщини, на територіях обслуговування яких створені об’єднані територіальні громади, з початку року здійснили 386 виїздів до громад, де надали 7870 послуг 3904 особам, зокрема:

- 2765 інформаційно-консультаційних послуг, у т.ч. щодо умов та порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та обліку осіб, які шукають роботу, призначення допомоги по безробіттю;

- 952 послуги з пошуку роботи через сайт державної служби зайнятості та інші сайти з пошуку роботи;

- 248 – з резервування часу у фахівців центрів зайнятості та філій через сервіс «Електронна черга»;

- 3905 профорієнтаційних послуг, у т.ч. із застосуванням психодіагностичних методик.

Надання послуг здійснювалось з урахуванням епідемічної ситуації та застосуванням протиепідемічних норм.

Співпраця Дніпропетровської обласної служби зайнятості з ОТГ не обмежується лише наданням послуг їх мешканцям. Постійно відбуваються робочі зустрічі керівників філій ОЦЗ та центрів зайнятості з головами громад, під час яких обговорюються питання щодо інноваційних підходів у роботі Служби, створення нових робочих місць, професійного навчання громадян, здійснення активних дій щодо сприяння підприємницькій ініціативі та самозайнятості населення у громадах, шляхів подолання безробіття у селі, розвитку малого підприємництва у сільській місцевості та сприяння легалізації зайнятості.

Відділ надання соціальних послуг в Криничанському районі Кам’янського міського центру зайнятості активно співпрацює з Криничанською ОТГ, Божедарівська ОТГ та Затишнянською ОТГ у вирішенні питань зайнятості членів громади. У 2021 році за сприяння центру зайнятості  працевлаштовано 957 мешканців Криничанщини, на замовлення роботодавців пройшли підвищення кваліфікації 14 операторів котельні та 181 трактористів.

Громади Криничанщини є надійними партнерами служби зайнятості - спільно вирішуються важливі питання, які стосуються зайнятості мешканців громад. Зокрема, це подолання безробіття на селі, створення нових робочих місць, оформлення легальних трудових відносин, розвиток малого підприємництва в сільській місцевості.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь