Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заняття, наближені до польових…

Дата: 06.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 505

 

Заняття, наближені до польових…

Сьогодні з метою виховання національно-патріотичної свідомості молодого покоління, популяризації військової служби в лавах Збройних сил України з учнями випускних класів Божедарівської та Затишнянської об’єднаних територіальних громад військовослужбовцями другого відділу у смт. Кринички Кам’янського РТЦК та СП  було проведено масштабні агітаційно-патріотичні заходи у смт. Божедарівка, максимально наближені до польових занять. 

Дані заходи проведені за підтримки керівництва Кам’янської райдержадміністрації, безпосередньої участі голови Божедарівської ОТГ Володимира Дерка та голови Затишнянської ОТГ Володимира Зубарєва.

Українська зброя захищає! Вкотре пересвідчитися в цьому школярам дали можливість військовослужбовці відділення рекрутингу та комплектування. Було проведено «Урок мужності» у рамках тематичного циклу «Захист України». За підготовленим лекційним матеріалом з елементами візуалізації офіцер відділення рекрутингу та комплектування старший лейтенант Костянтин Коротюк не просто розповідав про популяризацію професії військового, а прагнув показати, чому вона так важлива. Чому важливо вміти боронити свою державу. Говорив про те, що не кожен готовий стати військовим. Це складна професія і потрібна велика мотивація.

Далі заняття проводилися на чотирьох точках у восьми групах.

Перша точка ? матеріальна частина зброї: неповна розбірка, збірка після неповної розбірки автомату АК-74. Старший інструктор відділення рекрутингу та комплектування головний сержант Іван Сагайдачний надавав теоретичні та практичні поради під час виконання завдань.

Друга точка – вихідні положення для ведення вогню. Для реалізації даної задачі до заходу було залучено працівників Лазертаг клуб «Лазерфронт» із міста Дніпро на чолі з керівником Сергієм Васютою. Використовувався інтерактивний тир з лазерною імітацією вогневого контакту з можливістю відпрацювання стрільб з різних положень по цілях, що хаотично з’являються.

Третя точка – мінно-вибухова безпека.

Четверта точка – підготовка школярів основам надання першої домедичної допомоги. Для цього був запрошений бойовий парамедик, інструктор з тактичної медицини навчального батальйону 239 загального військового полігону ВЧ А1363 старший сержант Дмитро Вейберг. Інформація, яку отримали учні, буде корисною завжди.

Завершився захід гарними враженнями, патріотичними почуттями та зацікавленістю в майбутньому у виборі професії військового.

Начальник другого відділу у смт. Кринички Кам’янського РТЦК та СП підполковник Вадим Коровкін після закінчення заходів зазначив: «Ми намагаємось надихати дітей бути цілеспрямованими і перемагати не тільки в армійському житті, а й в цивільному. Щоб вони прагнули стати на захист держави не через конституційний обов’язок, а через гордість за себе, своїх батьків, за Батьківщину».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь