Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З днем Рятівника!

Дата: 17.09.2021 08:00
Кількість переглядів: 839

         

    Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

   Нині всі рятувальники України підпорядковуються Державній службі з надзвичайних ситуацій, яка забезпечує реалізацію державної політики у сферах цивільного захисту, захист населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідацію надзвичайних ситуацій, рятувальну справу, гасіння пожеж, пожежну та техногенну безпеки, діяльність аварійно-рятувальних служб, а також профілактику травматизму невиробничого характеру.

 Завдання, які стоять перед національними службами цивільної оборони більшості країн світу, пов’язані сьогодні переважно з проблемами мирного часу, що дозволяє говорити саме про цивільний захист населення, а не про цивільну оборону.

Відбулася об’єктивна переорієнтація більшості національних та міжнародних організацій від завдань військового характеру до реагування на надзвичайні ситуації мирного часу в разі їх виникнення.

   Відзначення вашого професійного свята є державним визнанням неоціненного внеску людей цих мужніх професій, людей сильних духом, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії.
    Ви цілодобово підтримуєте постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше прийти на допомогу тим, хто найбільше потребує вашої допомоги та захисту життя.
       День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але також громадян, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

    Професія рятівника важка і небезпечна, як прийнято говорити – для справжніх чоловіків. Неважливо, де сталася природна чи виробнича катастрофа, терористичний акт або виникла будь-яка інша ситуація, здатна забрати життя людей, загони рятівників негайно відправляються на допомогу. Їм доводиться занурюватися в глибину озер та річок, щоб врятувати; «розрізати» постраждалі при аварії автомобілі і витягувати поранених. Ця робота не існує без щоденної, монотонної, виснажливої праці тисяч людей, які щохвилини по всій країні в містах і селах виїжджають до місць різних лих, щоб допомогти своїм громадянам. Ми пам’ятаємо й шануємо героїчний подвиг людей, що за покликом серця першими прибули на Чорнобильську АЕС, та ціною власного життя і здоров’я зупинили ядерну катастрофу та врятували весь світ.

    Представники ДСНС гідно виконують поставлені перед ними завдання – щодня приборкують сотні пожеж, протистоять повеням, епідеміям і пандеміям, буревіям і зсувам грунту, вибухам газу і снігопадам, автомобільним та будь-яким іншим аваріям, а головне – рятують життя людей.

      Міцного здоров’я вам і вашим родинам, благополуччя, наснаги, витримки та подальших успіхів в ім’я миру, спокою та безпеки наших громадян.

     Цього святкового дня бажаю усім вам всіляких гараздів та побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир, злагода та сімейне благополуччя панують у ваших домівках, а Господь Бог оберігає вас від усіх негараздів. Мужні люди в мирний час, ви завжди на варті.

            Божедарівський селищний голова                     Володимир  ДЕРКО

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь