Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У жовтні Фонд соціального страхування України в Дніпропетровській області направив на лікарняні по догляду за хворими дітьми на 75,2% більше коштів

Дата: 23.11.2020 14:03
Кількість переглядів: 557

      У разі потреби знаходитись поруч із хворим членом родини у лікарні або вдома, Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток за весь час догляду. Найбільша кількість відповідних листків непрацездатності видається у разі хвороби дитини застрахованої особи.

     За підсумками жовтня управління виконавчої дирекції ФСС України в Дніпропетровській області направило на допомоги по тимчасовій непрацездатності в разі догляду 7,0 мільйонів гривень – це на 75,2% більше, ніж у вересні. Загалом у минулому місяці компенсації втраченого за час догляду заробітку отримали 1,8 тисяч застрахованих осіб. У вересні допомоги було профінансовано для 1,1 тисяч працюючих.

    Значне зростання сум видатків і кількості осіб, які звернулись до Фонду за такими допомогами, має сезонний характер і пов’язане із початком освітнього процесу.
Нагадаємо, фінансування зазначеної допомоги здійснюється Фондом, починаючи з першого дня і за весь час догляду.

     Тривалість лікарняних по догляду за хворою дитиною до 14 років складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

    Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь