Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФССУ призначив пожиттєві щомісячні виплати для шести медиків після профхвороби на COVID-19

Дата: 23.11.2020 14:00
Кількість переглядів: 557

     ФССУ призначив пожиттєві щомісячні виплати для шести медиків після профхвороби на COVID-19

Інфікування медичного чи іншого працівника коронавірусом SARS-CoV-2, яке настало внаслідок виконання посадових обов’язків, є гострим професійним захворюванням та передбачає страхові виплати і соціальні гарантії від держави і Фонду соціального страхування України.

    Зокрема, у разі встановлення медичному працівнику стійкої втрати працездатності, інвалідності, яку спричинило захворювання на COVID-19, ФССУ здійснює призначення щомісячної страхової виплати. Така виплата компенсує медичному працівнику втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності і виплачується Фондом кожного місяця до повного відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого.

     Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для чотирьох медичних працівників, які мають встановлену групу інвалідності:
• лікаря-анестезіолога з Одещини, якому було встановлено II групу інвалідності;
• лікаря-кардіолога з Івано-Франківщини, якому було встановлено II групу інвалідності;
• лікаря загальної практики сімейної медицини з Волині, якому було встановлено III групу інвалідності;
• завідувача приймального відділення – лікаря-хірурга з Києва, якому встановлено III групу інвалідності.

     Загальна сума страхових виплат, які ФССУ щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 46 тисяч 245 гривень. Розмір щомісячної виплати для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності і середнього доходу.

     Раніше для цих осіб Фондом було профінансовано одноразові допомоги за кошти державного бюджету на загальну суму 2 мільйони 732 тисячі 600 грн (735 тисяч 700 гривень у разі II групи інвалідності і 630 тисяч 600 гривень – III групи інвалідності).

     Крім того, ФССУ призначив для них одноразові страхові виплати за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування на загальну суму 103 тисячі 830 гривень. Розмір зазначеної одноразової допомоги для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму.

     Також станом на сьогодні Фонд соціального страхування України призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для двох медичних працівників, які мають встановлену стійку втрату працездатності:
• старшого фельдшера – лаборанта клініко-діагностичної лабораторії з Івано-Франківщини, якому встановлено 25% стійкої втрати професійної працездатності;
• лікаря-терапевта з Полтавщини, якому встановлено 10% стійкої втрати професійної працездатності.

    Загальна сума страхових виплат, які ФССУ щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 2 тисячі 323 гривні. Розмір щомісячної виплати для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності і середнього доходу.

    Крім того, ФССУ призначив для них одноразові страхові виплати за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування на загальну суму 12 тисяч 605 гривень. Розмір зазначеної одноразової допомоги для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму.

    Нагадаємо, усі види страхових виплат призначаються Фондом на підставі актів розслідування нещасних випадків зараження медичних працівників коронавірусною хворобою внаслідок виконання професійних обов’язків.

     Фінансування одноразових страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням буде здійснено після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».
 
 

Пресслужба виконавчої дирекції 
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь