Божедарівська громада
Дніпропетровська область, Кам’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Допомога по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області зросла на 9,6%

Дата: 13.04.2020 10:24
Кількість переглядів: 655

Упродовж першого кварталу 2020 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області прийнято на оплату понад 319,3 тис. днів декретних на суму 82,6 млн гривень.


Середньоденний розмір допомоги за цей період зріс на 9,6% та склав 258,55 грн проти 235,90 грн у першому кварталі 2019 року.


Загалом у січні–березні поточного року роботодавці подали до Фонду заяви-розрахунки на фінансування допомог по вагітності та пологах для 3,22 тисяч працюючих жінок.


Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та складає 100% середньої заробітної плати незалежно від тривалості страхового стажу.


Сума такої допомоги обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.


За основним місцем роботи зазначене матеріальне забезпечення не може бути меншим за обчислене, виходячи з мінімальної заробітної плати. Водночас, за місцем роботи за сумісництвом мінімальні гарантії щодо розміру допомоги не застосовуються.
 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь